Over het oefentherapeutisch samenwerkingsverband

Het Samenwerkingsverband van Oefentherapeuten Apeldoorn en omgeving (SvOA) is sinds 2011 actief in de regio Apeldoorn en omgeving. Hieronder vallen ook Vaassen, Emst, Epe en Eerbeek. Met het formaliseren van de samenwerking willen de oefentherapeuten zich duidelijk profileren naar derden en een duidelijk aanspreekpunt zijn in de Eerste Lijns gezondheidszorg.

SvOA heeft onder meer tot doel het optimaliseren en waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van de oefentherapeutische zorg in Apeldoorn en omstreken.

Daarnaast stelt het samenwerkingsverband zich ten doel zo veel mogelijk aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen in de zorg, zoals ketenzorg en multidisciplinaire samenwerkingsrichtlijnen en haar leden te informeren over de ontwikkelingen hierin. Daarmee draagt het bij aan optimale zorg voor cliënten.

Binnen de oefentherapie zijn netwerken gericht op Parkinson, artrose en chronische pijn actief. Daarnaast zijn er specialisaties gericht op kinderen, psychosomatiek en bekkenklachten.

De deelnemers van het samenwerkingsverband voldoen aan vastgestelde criteria en zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Als u als professional op zoek bent naar meer informatie over het samenwerkingsverband, neem dan contact op met de voorzitter(s).


Vind een oefentherapeut

Op zoek naar een oefentherapeut in Apeldoorn en Omgeving? Bekijk het overzicht en kies de oefentherapeut die het beste bij u past.

Over oefentherapie

Diverse veel voorkomende klachten kunnen goed door een oefentherapeut behandeld worden. Wilt u weten wat oefentherapie voor u kan betekenen?

Over SvOA

De oefentherapeuten van Apeldoorn en omgeving hebben zich verenigd. Bent u professional en zoekt u contact met het samenwerkingsverband?